PARKINSONIN TAUTI JA PITKÄAIKAISSAIRAUKSIEN HOITOPOLUT -TILAISUUS EDUSKUNNAN KANSALAISINFOSSA 16.11. 2018

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Sari Sarkomaa yhdessä Suomen Parkinson-liiton, AbbVie Oy:n ja Medtronic Oy:n kanssa kutsuu teidät Parkinsonin tauti ja pitkäaikaissairauksien hoitopolut -tilaisuuteen eduskunnan Kansalaisinfoon perjantaina 16.11. 2018 klo 8.30–10.

Parkinsonin tauti on etenevä neurologinen sairaus, joka vaikuttaa laajasti sairastuneen ja hänen läheistensä elämään.Suomessa Parkinsoniin sairastuu n. 750–800  uutta potilasta vuodessa.  Parkinsonin tautiin sairastutaan tavallisimmin 50–70-vuotiaana, keskimäärin 62-vuotiaana. Suomessa yli 16 000 potilasta saa erityiskorvattavia Parkinsonin taudin lääkkeitä.

Suomalainen väestö ikääntyy ja tarvitsee enemmän ja uudenlaisia avauksia ikääntyneiden palvelurakenteen vahvistamiseen. Vaikka sairauden hoitoon liittyvät hoidot ovat kehittyneet, ei Parkinsonin tautiin  ole toistaiseksi olemassa parantavaa hoitoa.

Sairauden hitaasti etenevä ja yksilöllisesti vaihteleva luonne asettaa haasteita yhteiskunnalle; sairauden tunnistamista, hoitoa, vointia ja arjesta selviytymistä pitäisi pystyä seuraamaan riittävästi.

On tärkeää virittää keskustelua sujuvista hoitoketjuista, sairastavan tarpeisiin vastaavista hoidoista ja palveluista, niihin vaadittavista resursseista ja niiden yhdenvertaisesta jakautumisesta valtakunnallisesti.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan näistä tärkeistä aiheista!

Tilaisuuden ohjelma:

8.30               Puheenjohtajan avauspuheenvuoro, kansanedustaja Sari Sarkomaa

8.40               ”Tieto lisää toivoa”, Parkinson-liiton toiminnanjohtaja Hanna Mattila

9.00               Parkinsonin taudin hoitopolut ja oikea-aikaisen hoidon merkitys,
                       dosentti, neurologian erikoislääkäri, osastonylilääkäri HYKS Eero Pekkonen

9.20               Parkinsonin tautia sairastavan kirjailijan Timo Montosen puheenvuoro

9.40               Eduskuntaryhmien kommenttipuheenvuorot ja keskustelua

9.55               Puheenjohtajan yhteenveto

Lämpimästi tervetuloa!

Yhteistyössä:


 

     
FI-DUOD-180002/10.2018
 

Jaa artikkeli