Syksyllä alkaa nk. Elintapapilotti, jonka tavoitteena on selvittää liikemittari-älypuhelin-pilvipalvelujärjestelmän toimivuutta liikuntaneuvonnassa eri kohderyhmillä. Hankkeen toteuttaa UKK-instituutti Parkinsonliiton ja neljän muun järjestön kanssa STEAn tukemana.

Olet etsimämme henkilö jos olet älypuhelimen ja sähköpostin omaava, kykenet lataamaan puhelimeen tarvittavan sovelluksen, sairastat korkeintaan keskivaiheeseen edennyttä parkinsonin tautia tai dystoniaa ja kävelet itsenäisesti joko apuvälineen kanssa (keppi, rollaattori) tai ilman.

Hankkeeseen osallistuja käyttää liikemittaria ensin viikon seurantajakson ajan, päivällä vyötäröllä ja yöllä ranteessa. Mittari (http://www.exsed.com/) rekisteröi liikkumisen ja sen intensiteetin, paikallaanolon ja unenaikaisen liikehdinnän. Käyttäjä seuraa tätä dataa omalta älypuhelimeltaan ja UKK-instituutin hanketyöntekijä pilvipalvelun kautta. Viikon seurantajakson perusteella hanketyöntekijä ja ko. käyttäjä sopivat/määrittävät yhdessä tavoitteet tulevan 3-4 viikon seurantajaksolle, minä aikana pidetään edelleen liikemittaria, seurataan tavoitteiden toteutumista ja keskustellaan niistä puhelimitse (n. 1 x /vk).

Osallistujia haetaan ensisijaisesti Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Helsingin ja Turun paikallisyhdistysten alueilta, mahdollisesti myös Itä-Suomesta.  Jos kiinnostuit, seuraa kotisivuja, jäsenkirjettä sosiaalisen media kanaviamme. Ilmoittaudu tästä

Jaa artikkeli