Suvituulessa unohdettiin hetkeksi arkinen aherrus ja antauduttiin tanssin rytmeihin Harry Lindströmin ja Timo Rautalan säestyksellä. Idea Liikkuvan resurssikeskuksen Hyvänmielen tansseista tuli vapaaehtoistoimija Terttu Alhonkoskelta, taiteilijanimeltään Armas.

”Hankkeessamme on myös kerätty kertaluonteisia vapaaehtoistoiminnan ideoita. Kerran pysäkillemme tuli tämä rouva eli Armas, joka ehdotti, että lähdetään innostamaan ihmisiä hyvänmielen tansseihin liittyen Suomi 100 vuotta -tapahtumiin”, kertoo Liikkuva resurssikeskus -hankkeen projektisuunnittelija Satu Järvenpää Turun Lähimmäispalveluyhdistyksestä.

”Olemme tässä hankkeessa tavoittaneet erityisesti katvealueilta ihmisiä, joille olemme voineet kertoa vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista, neuvontapisteistä ja keskustella heitä koskettavista asioista. Tavoitteenamme on tarjota matalan kynnyksen paikka, jonne on helppo tulla keskustelemaan ja kysymään palveluohjaajalta neuvoja tai kuulemaan muiden ryhmäläisten vinkkejä ja kokemuksia.”

Veikkauksen rahoittaman hankkeen kohderyhmänä ovat olleet erityisesti yli 60-vuotiaat turkulaiset, jotka eivät ole säännöllisten palvelujen piirissä. Sopivia palveluja näille ihmisille on etsitty kuntien, järjestöjen ja myös yksityisten palveluista.

Hyvää mieltä on hankkeeseen liittyen välitetty tanssien Turussa monilla alueilla. Hankkeen päätöstanssit järjestettiin Parkinson-liiton ja Aivoliiton Suvituuli-keskuksessa. Kuka tahansa on voinut osallistua hankkeen tapahtumiin joko tanssittajana tai juttuseurana. Tällä kertaa Suvituulessa tanssittamisen hoitivat lähihoitajaopiskelijat, jotka myös olivat luvanneet antaa ensiapua, jos nilkka tanssiessa sattui nyrjähtämään.

Tanssi ja hyvä mieli veivät Suvituulessa mennessään ensitahdeista lähtien myös Parkinson-liiton puhe- ja stimukursssilaiset, joille löytyi tanssilattialta seuraa iloisista lähihoitajaopiskelijosta.

Arja Pasila

Turun kaupungin palveluohjaaja Antero Lehtonen, Satu Järvenpää ja Pia Kukkola Turun Lähimmäispalveluyhdistyksestä halusivat muistaa pienellä lahjalla Hyvänmielen tanssien ideoijaa Terttu Alhonkoskea (vas.), joka oli pukeutunut Armas-taiteilijanimensä mukaisesti. Parkinsonin tautia sairastava Arja Büri taipui tanssin kuvioihin puolisonsa Kai Bürin otteessa. Tanssia Bürit ovat harrastaneet menneinä vuosina puolitosissaankin kilpailemalla vakiotanssien seniorisarjassa. Lähihoitajaopiskelijat tanssittamassa yleisöä.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja: http://www.kotikunnas.fi/kotikunnas/index.php/projektit/ajankohtaisethankkeet/liikkuva-resurssikeskus

Jaa artikkeli