Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Jaa kesäisiä arkiliikuntakokemuksiasi

2.6.2022

Keräämme kesällä tietoa arkiliikuntamuodoista. Arkiliikunnalla tarkoitetaan liikuskelua, joka ei ole urheilua tai suorittamista vaan tavallista aktiivista toimintaa, jossa tulee samalla liikettä. Turhan usein ajattelemme, että liikunta on tietoista urheilua. Tosiasiassa arkinen aktiivisuus voi olla täysin riittävä tapa liikkua ja pitää yllä toimintakykyä.

Parkinsonliitto kannustaa kaikkia jakamaan omia arkiliikuntamuotojaan. Tämä voi olla vaikka puutarhatöitä, siivoamista, halkojen hakkuuta tai remontointia. Lähetämme jäsenyhdistysten jäsenille sähköpostitse linkin, johon pääset kirjaamaan oman tapasi liikuskella arjessa. Lisäksi linkki on tämän tekstin lopussa. Nyt emme siis kerää tietoa varsinaisista liikuntalajeista! Pelkkä kirjaaminen riittää, mutta jos pystyt liittämään mukaan valokuvan itsestäsi arkisissa puuhissasi, se olisi hienoa. Teemme koosteen arkiliikunnasta Hermolla-lehden 3/2022 numeroon. Pidetään itsestämme huolta ja näytetään hyvää esimerkkiä myös muille liikehäiriösairaille! Kirjausaika on 24.6.-31.7.2022.

Kirjaa kokemuksesi tänne: https://link.webropol.com/s/arkiliikunta

Vastaajien kesken arvomme 100 € arvoisen liikunnallisen palkinnon.

Toivotamme liikunnan iloa kaikkien kesään!

Jaa

Lue myös