Parkinsonliiton kuntoutussuunnittelija, fysioterapeutti Laura Jussila jäi äitiyslomalle 25.3.2020. Laura on vastannut Parkinsonliiton järjestämien verkkopohjaisten sopeutumisvalmennuskurssien kehittämisestä, suunnittelusta ja toteuttamisesta. Lauraa sijaistaa hänen äitiyslomansa aikana muun kuntoutustiimin tuella Miia Kivipuro, joka on Parkinsonliiton entinen työntekijä. Miian päätehtäviä ovat kuntoutustoimiston hallinnolliset työt ja kurssirekisterin ylläpitäminen.

Miia oli lähes kymmenen vuotta töissä Turun Suvituulitalossa, jossa hän työskenteli Parkinsonliiton järjestämillä kuntoutuskursseilla hoitajana ja kurssiemäntänä. Lisäksi hän teki kuntoutuksen sihteerin äitiyslomasijaisuuden. Miia on valmistunut lähihoitajaksi ja lisäksi hänellä on terveydenhuollon sihteerin koulutus.  

Miia on toimivapaalla Kaarinassa sijaitsevasta Omaishoidon tukikeskus Visiitistä, jossa hän on ollut hoitajana vuodesta 2008. Visiitti on 18-paikkainen avohuollon lyhytaikaisyksikkö, jonka asiakkaat ovat kuntoutujia, omaishoidettavia, intervallijaksolla tai muusta syystä lyhytaikaisen hoidon tarpeessa. Visiitti on kuntouttava yksikkö. 

- Oli todella hienoa kun pyydettiin Lauran äitiyslomaa sijaistamaan. Tekee hyvää omalle jaksamiselle päästä hetkeksi tutuista ympyröistä, ja myös haastaa itseään uuden työn oppimisessa. Koska uuttahan tämä työ on, vaikka jotain samantapaista aikoinaan täällä teinkin, Miia sanoo.

Lauraa sijaistavana kuntoutussuunnittelijana Miia vastaa verkkosopeutumisvalmennuskurssien vetämisestä yhdessä muiden kuntoutussuunnittelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa.
 


Miia Kivipuro ja Laura Jussila

Jaa artikkeli