ParDy on nuorten ja nuorenmielisten Parkinsonia ja dystoniaa sairastavien vuotuinen kesätapahtuma, virkistysviikonloppu.

Tautitovereita on helppo kohdata. Vertaistukitapahtumassa kukaan ei ihmettele kenenkään oireita, koska jokaisella on omansa. Toiminnan ja tekemisen ohessa voi helposti vaihtaa muutaman sanan satunnaisen vierustoverin kanssa. Joskus keskustelut voivat olla hyvinkin syvällisiä. Joskus taas ei -- yhdessä nauraminen vasta rentouttaakin. 

Ohjelmassa on monen tasoista liikuntaa, molempina iltoina ohjelmoitua illanviettoa, syömistä, saunomista, uimista, työpajoja ja neurologin puheenvuoro. Vieraileepa tilaisuudessa aito sirkustirehtööri mahdollisine tukijoukkoineen Nuokun sirkuksesta. Tärkein ohjelma on tietysti KAIKKI ME -- toistemme tapaaminen. 

Lahdessa asuvan ministeri Iiro Viinasen tuntee aika moni. Iloksemme hän lupautui tapahtuman suojelijaksi, ja lausuu muutaman sanan ParDyn infotilaisuudessa. Iiro Viinanen on sairastanut pitkään, ja myös kirjoittanut aiheesta.

Lahtelainen LaPark -kerho järjestää tämänvuotisen tapahtuman. Joka vuosi ajatuksia herättää tilaisuuden nimessä kohta ”nuoret ja nuorenmieliset”.  Sen voisi ehkä pudottaa poiskin.  Osallistuminen ei ole ikäkysymys, ikähaitari on laaja.  Kerholla ei ole mahdollisuutta järjestää avustajia osallistujille. Ohjelmaa on kuitenkin yritetty suunnitella ottaen huomioon erikuntoiset osallistujat ja tilaisuudessa vallitsee perinteisesti ”kaveria ei jätetä”–henki. Autetaan ja tuetaan toinen toistamme mahdollisuuksiemme mukaan.

ParDy2017:n motto on LLLL – liike, lääke, lepo ja lystinpito. Ottakaa tarvitsemanne ”doping-aineet” mukaan, LaPark huolehtii muusta ohjelmasta.  Paitsi lakanasta. Tuokaa kotoa mukananne lakana-asu, koska lakanabileiden pukukoodi on lakana.

Ilmoittautuminen alkaa N-Y-T NYT!
https://www.parkinson.fi/tapahtumat/pardy-2017-nuorten-ja-nuortenmielisten-tapahtuma

LaPark -kerho

p.s. 

Tapahtuman järjestää vertaistukikerho tai yhdistys, ruohonjuuritason toimija.  Se järjestää sen siten, kuin jaksaa ja saa aikaiseksi. Seuraava järjestäjä sovitaan yleensä edellisen tapahtuman yhteydessä. Vuoden 2018 järjestämiseen halukkaat kerhot voisivat kevään kuluessa ilmoittautua vaikkapa tämänvuotiselle järjestäjälle. Järjestäjinä voisi mielestämme toimia useampikin kerho tai yhdistys yhdessä.

Dokumentoimme suunnittelutyömme, ja julkaisemme tuotoksemme ainakin kerhon kotisivulla. Olemme tehneet myös muutamia malliasiakirjoja. Toivomme, että dokumenteista on hyötyä seuraaville järjestäjille.

Jaa artikkeli