Kansainvälistä Parkinson-viikkoa vietetään viikolla 15 ja Parkinson-päivää 11.4. Tälle vuodelle suunniteltu päätapahtuma kuten muutkin tapahtumat joudutaan perumaan koronaviruksesta ja siihen liittyvistä viranomaisohjeista johtuen. Vietämme siis tänä vuonna Parkinson-viikkoa vain verkkomaailmassa eli Parkinsonliiton sähköisissä kanavissa kuten kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Lisäksi Oodin tilaisuuteen suunniteltu THL:n ylilääkäri Anu Niemen puheenvuoro tulevaisuuden sote-keskuksista vaihtuu kirjalliseen muotoon ja voit lukea sen Hermolla-lehden seuraavan numeron Ajan hermolla -palstalta (ilmestyy toukokuussa 2020). 

Oodin tilaisuuden peruutuksen myötä joudumme haikein mielin myös vetämään takaisin aikaisemmin lähettämämme tanssihaasteen, sillä noudatamme viranomaisten linjauksia, joiden mukaan kaikkea ylimääräistä kontaktia ja kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä tulee mahdollisuuksien mukaan välttää. Katsomme, että yhteiset porukkatanssit Parkinson-samban merkeissä lukeutuvat niihin.

Julkaisemme kuitenkin Parkinson-viikolla sähköisissä kanavissamme niitä videoita, joita meille jo on ehditty lähettää. Otamme edelleen vastaan myös sellaisia videoita, jotka on ehditty kuvata ennen koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia (WhatsAppilla lisätietojen antajille). Emme kuitenkaan valitse tanssivideoiden joukosta voittajaa tänä vuonna, sillä suunnittelemme Parkinson-päivän tanssihaasteen uusimista ensi vuonna uudella yrityksellä.

Onneksi Parkinson-sambaa voi tanssia kotona koronasta huolimatta! Löydät tanssiin tarvittavat ohjeet, opetusvideon ja musiikin täältä.

Lisätietoja Oodin tilaisuuden ja tanssihaasteen peruuntumisesta järjestösuunnittelija Reetta Siltaselta tai viestintävastaava Emmi Nuppulalta, yhteystiedot täältä

Jaa artikkeli