Ajankohtaista

Välitämme tietoa tutkimuksista, hoidoista ja itsehoitomahdollisuuksista. Vertaistarinoita unohtamatta. Selaa uutisia ja henkilötarinoita.

Parkinsonpotilaita etsitään tutkimukseen

15.9.2021

Parkinsonpotilaiden ulosteensiirtotutkimus kaipaa kipeästi lisää tutkittavia. Tutkimus on käynnissä Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää ulosteensiirron turvallisuutta ja tehokkuutta Parkinsonin taudin oireisiin niillä parkinsonpotilailla, joilla on todettu selkeästi poikkeava suoliston bakteeristo. Aiempien tutkimustulosten perusteella arvioidaan, että tämä hoitomuoto voisi lievittää useita Parkinsonin taudin oireita ja mahdollisesti hidastaa taudin etenemistä. Tutkimukseen pyydetään 35-75-vuotiaita parkinsonpotilaita.

Tutkimusryhmän jäsen, neurologi Filip Scheperjans muistuttaa, että vain vapaaehtoisten tutkimuspotilaiden avulla pystytään selvittämään, onko tästä mahdollisesti uusi mullistava hoito Parkinsonin tautiin.

Kiinnostuitko?

Lisätietoa ja ohjeet, miten pääsee mukaan, saa Husin esiseulontalomakkeesta, johon pääset tästä linkistä.

Huomaathan, että Parkinsonliitto toimii vain tiedonvälittäjänä tutkimushankkeesta, joten emme voi vastata mahdollisiin kysymyksiin tutkimukseen liittyen.

Jaa