Huom. lisäys 22.1.2019: tuotantokatkos on toistaiseksi ohi ja lääkkeiden saatavuus palautuu normaaliksi. Tiedotamme uudelleen, jos tilanteeseen tulee muutoksia.
 

MSD:n SINEMET 25 mg/100 mg tablettien ja Orionin KARDOPAL 100 mg/25 mg tablettien saatavuudessa on katkoksia valmisteiden tuotantoon liittyvistä ongelmista johtuen.

MSD:n markkinoimien Sinemet 25 mg/100 mg tablettien (levodopa 100 mg ja karbidopa 25 mg) ja Orionin markkinoimien Kardopal 100 mg/25 mg tablettien (levodopa 100 mg ja karbidopa 25 mg) saannissa on tilapäisistä katkoksia. Muita Sinemet- ja Kardopal-pakkauksia saatavuushäiriö ei koske.

Sinemetin saatavuuskatkokset ajoittuvat marras-joulukuun vaihteeseen. Seuraava erä Sinemet 25 mg/100mg tablettien pakkauksia tulee Suomeen tammikuun alkupuolella. Kardopalin saatavuuskatkos alkaa arviolta joulukuussa riippuen valmisteen kysynnästä. Kardopal 100 mg/25 mg tablettien pakkauksia saapuu Suomeen tammikuun 2019 alkupuolella.

Saatavuuskatkokset vaikeuttavat toimituksia maailmanlaajuisesti. Kyseisiä lääkevalmisteita käyttävien potilaiden kannattaa ottaa yhteyttä omaan neurologiin, jos lääkettä pitäisi hakea apteekista marras-joulukuun aikana, jotta lääkitystä voidaan tarpeen mukaan muuttaa saman vaikutuksen saamiseksi.

Lähde: MSD Finland Oy:n ja Orion Oyj:n tiedote

Jaa artikkeli