Parkinson-liiton Rytmistä ryhtiä -kurssilla Parkinsonin tautia sairastavat omaisineen vakuuttuivat musiikin, äänen ja liikkumisen kuntouttavista vaikutuksista 16.–20.4. Musiikkiterapeuttiopiskelija Heidi Simos opasti osallistujat laulamaan, soittamaan kuvionuoteilla ja rummuttamaan djembe-rummuillla työparinaan tanssin taikaan kurssilaiset johdattanut Parkinson-liiton fysioterapeutti Taina Piittisjärvi.  Katso videoklippi tästä.

Neurologian piirissä musiikin vaikuttavuutta on tutkittu eniten aivoinfarktipotilailla, Parkinsonin tautia sairastavilla tai dementoivasta muistisairaudesta kärsivillä potilailla. Kaikissa ryhmissä on voitu vakuuttavasti osoittaa musiikilla olevan kuntoutumista edistävä vaikutus. Tutkimuksia, joissa musiikin aivotoimintaa parantavat vaikutukset on osoitettu, on analysoinut tutkimusryhmänsä kanssa Suomessa neurologian professori Seppo Soinila.

Musiikin merkitystä ja kuntouttavia vaikutuksia pohditaan tänä vuonna Parkinson-postin musiikkiteemaan keskittyvässä kolmosnumerossa.

Jaa artikkeli