Sydänliitto on päivittänyt ravitsemussuosituksensa. Päivitetyt suositukset laatinut asiantuntijaryhmä on käynyt huolellisesti läpi kaiken saatavilla olevan uuden tieteellisen tiedon.
Sydänliiton suositukset korostavat ruokavalion kokonaisuutta. Rasvan laadun lisäksi sydänterveyden kannalta merkitystä on myös hiilihydraattien laadulla, kasvisten käytön lisäämisellä ja suolan käytön vähentämisellä. Omien mieltymysten, kuten kotimaisuuden, luonnonmukaisuuden tai kulttuuristen valintojen suosiminen eivät ole ristiriidassa ravitsemussuositusten kanssa.
Sydänliiton suositukset vastaavat myös valtimotautien riskiryhmään kuuluvien ja sydänsairaiden ruokavalion erityiskysymyksiin.
Sydänliiton ravitsemussuositukset, Ruoka sydänterveyden edistämisessä, ovat luettavissa:
www.sydan.fi/ravitsemussuositus

 

 

Jaa artikkeli