Montonen lahjoittaa yhdeksän kirjansa myyntipalkkiot 31.12 saakka Parkinson-kongressin rahastoon, josta jaetaan matka-apurahoja parkinsonpotilaiden ja nuorten tutkijoiden kongressimatkan tukemiseen. Lääketieteellisen ohjelman lisäksi Portlandissa pidettävän kongressin ohjelmassa on oma luentokokonaisuus työpajoineen Parkinsonin tautia sairastaville läheisineen.  

Kirjoittamisen ammattilainen Timo Montonen sairastui Parkinsonin tautiin 48-vuotiaana. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin diagnoosin kuolemantuomiona kokenut Montonen toteaa pelkojensa aivojensa äkillisestä rappeutumisesta osoittautuneen turhiksi.

Helsingin yliopiston Palmenia-kirjoittajakoulutuksessa 15 vuotta opettajana toimineelta Montoselta syntyy tekstiä nyt terveitäkin vuosia vimmaisemmin. Myös omien sairauskokemusten pohjalta syntyneet tarinat ovat muotoutuneet kirjoiksi.Taudin tunnetuksi tekemisen ja sairastuneiden vertaisverkostojen vahvistamisen kirjojen ja blogien välityksellä Montonen kokeekin tällä hetkellä yhdeksi tärkeimmistä tehtävistään.

Ensi vuonna Portlandissa pidettävän Maailman Parkinson-kongressin komiteajäsenenä ja virallisena blogin kirjoittajana Montonen haluaa nyt vahvistaa myös suomalaisten parkinsonpotilaiden yhteyksiä ulkomaille. Montonen osallistui myös edelliseen Montrealissa Kanadassa v. 2013 pidettyyn Maailman Parkinson-kongressiin ja on sen jälkeen ollut aktiivisesti mukana kansainvälisissä vertaisverkostoissa. 

Montonen lahjoittaa yhdeksän kirjansa myyntipalkkiot 31.12 saakka Parkinson-kongressin rahastoon, josta jaetaan matka-apurahoja parkinsonpotilaiden ja nuorten tutkijoiden kongressimatkan tukemiseen. Lääketieteellisen ohjelman lisäksi Portlandissa pidettävän kongressin ohjelmassa on oma luentokokonaisuus työpajoineen Parkinsonin tautia sairastaville läheisineen.  

Kirjakampanjansa avulla Montonen haluaa tehdä Parkinsonin tautia tunnetummaksi ja rohkaista vertaisiaan Suomessa osallistumaan kansainväliseen yhteistyöhön. Suomalaisen parkinsonpotilaan näkökulmaa hän välittää ulkomaille tänä syksynä kääntämänsä kirjan Who’s Afraid of Parkinson’s avulla. Englanninkielinen versio poikkeaa suomalaisesta Kuka pelkää Parkinsonia -kirjasta ja on täydennetty uusilla teksteillä.

Montosen elämä ei loppunut Parkinsonin tautiin, eikä hän ole jäänyt yksin. Päinvastoin, hänen elämänsä täyttyy nyt vapaaehtoistyöstä vertaisverkostoissa Suomessa ja ulkomailla.

Montosen lahjoituskampanjasta uutinen myös Euroopan Parkinson-liiton sivuilla: www.epda.eu.com/en/news

Montosen kirjoja:

1. Who's Afraid of Parkinson's? My First Ten Hilarious Years. Autobiography. 2015.

2. Kuka pelkää Parkinsonia Takana kymmenen hilpeää vuotta ja edessä matka 4. Maailman Parkinson-kongressiin. Muistelma. 2015.

3. Kirjoita elämäntarinasi Opas oman tarinan kirjoittajalle havainnollisin esimerkein. 2015

4. Kirjoittajan kirja nro 3 Kirjoittamisesta, lukemisesta ja muista ikuisista aiheista. 2015.

5. Tuuli tulee kaukaa Tankarunoja 1990-luvulta. 2015.

6. Aikeita ja tunteita Romaani rakkaudesta. 2015.

7. Eturivin kirjailija Romaani. 148 sivua. 2015.

8. Sadie Q Romaani. 2011.

9. Parempaan elämään Muutospäiväkirja. 2011.

Kustantaja: BoD - Books on Demand, Helsinki, Suomi.

Kirjoja myyvät esimerkiksi:

http://www.adlibris.com/fi

 

https://www.amazon.com/gp/gw/ajax/s.html

 

http://www.bod.fi/kirja/timo-montonen/whos-afraid-of-parkinsonso/9789523300132.html

 

https://www.booky.fi/

 

http://cdon.fi/kirjat/

 

http://info.fi/

Timo Montonen kokoaa yhdessä työikäisten Oiva-kerhon kanssa delegaatiota matkalle Portlandiin (Oregon, USA) syyskuussa 2016. Matkasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Timo Montoseen.

Lisätietoja: http://timomontonen.jimdo.com

+358(0)50 433 8041 montonentimo13@gmail.com

Jaa artikkeli