Omaishoidon verkosto

 

 

 

Tukea ja tietoa omaishoitajille

Kesää kohti monen yhdistyksen toiminta hiljenee, mutta edelleen läheisille on tarjolla tukea verkon välityksellä mm. chateillä usean järjestön kautta. Omaishoitajaliiton tarjoama neuvonta puhelimitse ja chatillä jatkuu koko kesän, ja chatiä laajennetaan myös ilta-aikoihin.

https://omaishoitajat.fi/omaishoidon-tietopaketti/omaishoidon-neuvonta/

SPR:n Hyvinvointipäivät Punaisen Ristin omaishoitajien hyvinvointipäivät tarjoavat virkistäytymisen lisäksi mahdollisuuden tavata muita omaishoitajia ja pohtia omaa jaksamistaan omaishoitajana asiantuntija-kouluttajien johdolla.

Hyvinvointipäivät on tarkoitettu kaikille omaistaan tai läheistään kotona erityislastaan, pitkäaikaissairasta tai ikäihmistä hoitaville riippumatta siitä, saako kunnallista omaishoidon tukea.

14.-15.09.2020 Nynäs Heinola

17.-18.09.2020 Yyterin kylpylähotelli Pori

8.- 9.10.2020 Aulanko Hämeenlinna

19.-20.11.2020 Yyterin kylpylähotelli Pori

Ohjelmat ja hakemuslomake https://rednet.punainenristi.fi/node/1492 

Lisätietoa saat SPR:n omaishoidon työntekijöiltä https://rednet.punainenristi.fi/node/14138

Kunnille tulossa lisärahaa omaishoitajien tukemiseen

Sanna Marinin hallitus esittää koronavirusepidemian jälkihoitoon 5,5 miljardin euron suuruista toimenpidekokonaisuutta. Esitykseen kuuluu kunnille suunnattua tukea, jonka tarkoituksena on turvata peruspalvelujen järjestäminen ja helpottaa kuntien taloustilannetta. Hallitus esittää kuntien valtionosuuksiin 60 miljoonaa euroa ikäihmisten palveluihin. Osana tätä kokonaisuutta tuetaan omaishoitoperheitä ja erityisesti omaishoitajia, sillä koronan aiheuttaman poikkeustilanteen aikana omaishoitajien tuki on vähentynyt ja hoitovastuu kasvanut.

Jaa artikkeli