Vammaisten tulkkauspalvelu uudistuu v. 2018

Vuoden 2018 alusta vammaisten tulkkauspalvelun sopimuskausi vaihtuu ja palvelu uudistuu. Asiakas voi halutessaan vaikuttaa siihen, kuka hänelle tulkkaa. Lisäksi tulkki pyritään löytämään niin läheltä asiakasta kuin mahdollista. Tulkkien välitys vuodelle 2018 alkaa joulukuun alussa. Vammaisten tulkkauspalvelukeskus on jo vastaanottanut tilauksia vuodelle 2018. Tulkkeja ei valitettavasti voida välittää ennen joulukuuta, koska sopimuskausi Kelan ja tulkkauspalveluyritysten välillä vaihtuu.

Tulkkauspalvelun uusi sopimuskausi alkaa vuoden 2018 alusta. Sopimuskauden vaihtuminen ei vaikuta asiakkaiden tilausten tekemiseen, vaan asiakkaat voivat tehdä tulkkaustilauksia kuten tähänkin asti.

Sopimuskauden vaihtuminen vaikuttaa kuitenkin tulkkien välitykseen. Vammaisten tulkkauspalvelukeskus vastaanottaa vuodelle 2018 sijoittuvat tilaukset normaalisti, mutta tulkin etsintä näihin tilauksiin voidaan aloittaa vasta joulukuun 2017 alussa. Asiakas saa tiedon tilaukseen varatusta tulkista aikaisintaan joulukuussa 2017. Muista palvelun uudistuksista kerrotaan tarkemmin marraskuussa, kun uuden sopimuskauden 2018–2019 palvelun tarjoajat on valittu.

Lisää tietoa asiakkaille:

Katso tiedote viitottuna.

Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen yhteystiedot

Lähde: Kelan tiedote

Jaa artikkeli