Digipalvelulain verkkosivustoille ja mobiilisovelluksille asettamat saavutettavuusvaatimukset astuvat voimaan 23.9.2020. Vaatimukset koskevat myös julkista rahoitusta saavan Parkinsonliiton omistamaa sivustoa www.parkinson.fi.

Tämänhetkiset verkkosivustomme eivät valitettavasti täytä saavutettavuusvaatimuksia. Nykyinen sivusto olisi ollut käytännössä mahdoton muuttaa saavutettavaksi, ja siitä johtuen sivusto uudistetaan kokonaisuudessaan. Työ on parhaillaan käynnissä ja tavoitteena on saada uudet saavutettavuusvaatimuksiin vastaavat verkkosivut käyttöön vuoden 2021 alkupuolella.

Saavutettavuus tarkoittaa käytännössä verkkosivustojen ja mobiilisovellusten käytön esteettömyyttä ja sisällön ymmärrettävyyttä. Digipalveluiden saavutettavuus on osa laajempaa kansainvälistä suuntausta, jolla tavoitellaan digitaalisen yhteiskunnan yhdenvertaisuutta. Sillä halutaan lisätä tasa-arvoa varmistamalla, että kukaan ei vammansa tai muun rajoituksen johdosta jää digitaalisten palveluiden ulkopuolelle.

Tämänhetkinen saavutettavuusselosteemme on luettavissa tästä linkistä. Löydät sen myös aloitussivun alaosassa olevasta ns. footerista.

Lisätietoja:

Emmi Nuppula
viestintävastaava
044 733 5921

Jaa artikkeli