Kursseille hakeminen

Sopeutumisvalmennuskursseilla etsitään vastauksia liikehäiriösairauksiin liittyviin kysymyksiin: mm. miten selvitä etenevän sairauden kanssa, mitä voi itse tehdä sairauden oireiden lievittämiseksi, miten saada tietoa sairaudesta ja sen hoidosta jne.

Suurin osa kursseista järjestetään Erityisosaamiskeskus Suvituulessa Turussa. Kurssit toteutetaan pääasiassa erilaisten teemojen pohjalta: mm. puhe ja hengitys, ryhmäliikunta, tanssi, elämässä eteenpäin etenevän sairauden kanssa, hyvinvointi jne. Parkinson-kurssit on suunniteltu eri sairauden vaiheisiin soveltuviksi Parkinsonin taudin käypä hoito -suosituksen mukaisesti. Tarjolla on myös omia kursseja erilaisia dystonioita, Huntingtonin tautia ja harvinaisia liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.

Vuonna 2015 aloitettiin yhteistyö Neuroliiton Avokuntoutus Aksonin kanssa. Erilaisia eteneviä neurologisia sairauksia sairastavien yhteisistä kursseista on saatu hyviä kokemuksia. Avomuotoisia kursseja järjestetään myös harvaan asutuilla alueilla. Huom! yhteistyökursseille haku Parkinsonliiton hakulomakkeella!

Haku sopeutumisvalmennuskursseille

Kursseille haetaan Parkinsonliiton hakulomakkeella. Liiton kotisivuilta www.parkinson.fi/kurssihakemus löytyy tulostettava hakulomake, jonka voi täyttää myös sähköisesti. Hakulomakkeita saa myös kuntoutus- ja aluetoimistoista. Hakemukseen liitetään kopio mielellään alle 6 kk vanhasta sairauskertomuksesta tai lääkärinlausunnosta (poikkeuksena verkkokurssit, joihin riittää pelkkä huolellisesti täytetty hakemus). Matkakorvauksen myöntämiseksi Kela edellyttää, että lausunnossa on myös suositus kurssille. Hakulomakkeet toimitetaan Parkinsonliittoon viimeistään ennen kurssin viimeistä hakupäivää.

Tietosuojaseloste

Valinta

On tärkeää täyttää hakemus huolellisesti, sillä valinta kursseille perustuu hakemuksessa annettuihin tietoihin. Valintakokoukset pidetään heti viimeisen hakupäivän jälkeen. Kursseilla pitää selviytyä omatoimisesti tai vähäisen avun turvin.

Rahoitus

Kurssit järjestetään pääasiassa STEAn rahoituksella. Kurssipaikan vahvistaneille haemme maksusitoumusta hoitavalta taholta. Mikäli maksusitoumusta ei myönnetä, perimme osallistujilta omavastuuna 12 €/vrk. Avo- ja verkkokurssit ovat kaikille maksuttomia.

Jos et tällä kertaa päässyt kurssille

Osalle kursseista on paljon hakijoita ja kurssipaikkaa voi joutua odottamaan. Jos et pääse haluamallesi kurssille, ilmoita uusi kurssitoive kuntoutustoimistoon. Kurssihakemus on voimassa yhden vuoden hakupäivästä.

Parkinsonliitto ry / Kuntoutustoimisto
PL 905, 20101 Turku

Kuntoutuksen sihteeri Hannele Hyppönen, p. 02 2740 418, etunimi.sukunimi@parkinson.fi

Parkinsonliitto pidättää oikeuden muutoksiin

Jaa artikkeli