Liikehäiriösairauksien erikoislehti Hermolla 

 

Lehti sisältää ajankohtaista tietoa essentiaalisesta vapinasta, Parkinsonin taudista, dystoniasta, Huntingtonin taudista ja muista harvinaisista liikehäiriösairauksista.

Jäsenlehtemme uudistui ja numerosta 2/2019 lähtien neurologisen aikakauslehden Parkinson-postin korvaa liikehäiriösairauksien erikoislehti Hermolla.

Hermolla-lehti ei perinyt edeltäjänsä nimeä, sillä liikehäiriösairauksien kirjo on laaja. Lehden nimi juontaa juurensa sanaan hermo. Hermo ja hermosto liittyvät liikehäiriösairauksiin, ja nimenomaan tiedon ja käskyjen välittymiseen kehossa. Toisaalta sanonta ”olla ajan hermolla” viittaa tietoon. 

Lehti koki myös muita muutoksia, joista näkyvin on lehden visuaalinen ilme eli ulkonäkö ja tyyli. Visuaalisessa ilmeessä on otettu huomioon luettavuus, jotta lehti olisi mahdollisimman helppolukuista ikäihmisille ja lievistä näkövammoista kärsiville.

Ohjeita kirjoittajalle

 

Numeron 2/2019 teemana tiedonsaanti

Mistä kaikkialta tietoa saa ja mitä oikeastaan pitäisi tietää? Sairastavien ja omaisten tarpeet tiedonsaannin suhteen ovat osittain erilaiset ja toisaalta myös se vaihtelee, millaista tietoa sairauden eri vaiheissa tarvitsee. Toukokuun lopussa ilmestyvässä numerossa kerromme, mitä asioita pitää kysyä omalta lääkäriltä ja mitä täydentäviä tietokanavia on olemassa. Lehdessä on myös asiaa mm. lasten dystoniasta, soveltavasta liikunnasta, uudesta kognitio-oppaasta, Neuropisteen toiminnasta ja testamentin tekemisestä. 

 

Vastaa ja vaikuta 

Kaipaamme palautetta lehdestä. Mikä oli mielestäsi numeron 2/2019 paras juttu? Mikä kuva miellytti eniten tai herätti tunteita? Käy kirjaamassa ajatuksiasi lyhyeen kyselyyn 9.8. mennessä. Vastanneiden kesken arvomme 2 leffalippua.

 

Tilaukset

Parkinsonliiton julkaisema liikehäiriösairauksien erikoislehti Hermolla ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan jäsenetuna ja vapaakappaleina mm. neurologeille, sairaaloihin, terveysasemille ja sosiaalitoimistoihin. Lehden tilaushinta on 45,00 euroa/vuosi. Pohjoismaat ja Eurooppa 65,00 euroa/vuosi. Muu maailma 100,00 euroa/vuosi. Tilaa lehti lahjaksi ystävälle tai tuttavalle. Voit myös tilata lehden irtonumeron (12 euroa, sis. postituskulut). Lehtitilaukset julkaisutilaukset@parkinson.fi, 02 2740 431 tai 0505601317.

 

MEDIAKORTTI 2019 (pdf)

Kustantaja

Parkinsonliitto ry
PL 905, 20101 Turku
Puh. (02) 2740 400
Päätoimittaja Hanna Mattila
Toimittaja Emmi Nuppula
emmi.nuppula@parkinson.fi  
p. 02 2740 412, 044 733 5921

Jaa artikkeli