Liikunta on tärkeä osa itsehoitoa ja toimintakyvyn ylläpitämistä. Liikunnan avulla voidaan ehkäistä sairaudesta aiheutuvia toimintakyvyn muutoksia.
 

Parkinsonliiton liikuntatoiminnan tavoitteena on jäsenistön liikuntaharrastuksen tukeminen: liitto antaa ohjausta ja neuvontaa, kannustaa jäsenistöä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin ja tukee sekä aktivoi jäsenyhdistysten ja kerhojen liikuntatoimintaa. 

Liikuntatoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Parkinsonliiton liikuntasuunnittelija. Jäsenistön näkökulmaa suunnitteluun tuo liikuntatoimikunta, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Liikunnan vapaaehtoistoimijoille lähetetään vuosittain liikuntakysely, jonka tuloksia käytetään liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen.  Tietoa liikuntatoiminnan rahoituksesta.

Ajankohtaista

Keilasivusto www.keilat.fi ylläpitää LaPark.

Parkinsonliiton keilailun mestaruuskisat 2019 ja Etelä-Pohjanmaan Parkinson-yhdistyksen 25-vuotisjuhlakilpailu järjestettiin 12.4.2019 Seinäjoella. Kilpailun tulokset ja tunnelmia tapahtumasta täältä.

Liikuntakortti PDF  Liikuntakortin voi tallentaa omalle koneelle ja täyttää sähköisesti.  Vuoden lopussa sähköisen liikuntakortin voi lähettää taina.piittisjarvi(at)parkinson.fi, tällöin olet mukana tuotearvonnassa.

Liikkumisen suositukset

Liikkumisen suositus aikuisille

Liikuntaneuvontaa puhelimitse

Neuvonta-aika on tarkoitettu liikehäiriösairauksia sairastaville sekä ammattihenkilöstölle. Puhelinaikana pyritään ohjaamaan ja neuvomaan liikuntaan liittyvissä asioissa. Lisätietoa neuvontapuhelimesta sekä päivystysajat löydät tältä sivulta

Liikuntatoimikunta 2019 - 2020

  • Puheejohtaja: Tommi Vasankari, UKK-instituutin johtaja, lääketieteen tohtori
  • Johanna Rahikainen, Dystonia-yhdistyksen liikuntavastaava
  • Seppo Lähteenmäki, Tampereen Parkinson-yhdistys
  • Henna Ala-Risku, Etelä-Pohjanmaan Parkinson-yhdistyksen liikuntavastaava
  • Jukka Tauriainen, järjestösuunnittelija, Parkinsonliitto
  • Taina Piittisjärvi, kuntoutus- ja liikuntasuunnittelija, Parkinsonliitto

Soveltavaa liikuntaa Soveli ry:n jäsenenä 

Parkinsonliitto on jäsenenä Soveltava liikunta SoveLi ry:ssä yhdessä 17 muun kansanterveys- ja vammaisjärjestön kanssa. Soveli ry kouluttaa jäsenjärjestöjensä liikuntavastaavia ja vertaisohjaajia.
Liikkeelle-koulutukset ovat tarkoitettu paikallisyhdistysten liikuntavastaaville.
Hae välineitä ja voimavaroja yhdistyksen liikuntatoimintaan!

TEESIT (pdf) Soveltavan liikunnan turvaamiseksi!

Sovelin info -uutiskirjeen ja lehden tilaukset

Sovelin koulutukset

www.soveli.fi

Jaa artikkeli