Tieto omasta sairaudesta ja sen hoidosta vahvistaa hyvinvointia ja ohjaa oikealle hoitopolulle. Parkinsonliitto tarjoaa neuvontaa kaikkiin liiton sairausryhmiin kuuluville ja heidän läheisilleen.

 

Parkinsonliiton neuvontapalveluihin kuuluvat hoitajan ja liikuntatyöntekijän neuvontapuhelimet.
   
Sosiaaliturva-asioissa voit olla yhteydessä Neuroneuvontaan. Samasta linkistä löytyvät myös Neuropisteen palvelut.
 

Neuroliiton videolta voit katsoa ohjeen kuntoutushakemuksen täyttämisestä (mallihakemus KU132 Kelan harkinnanvarainen laitoskuntoutus)

Alta löydät lisätietoa Parkinsonin tautia tai muita liikehäiriösairauuksia sairastavan ja omaisten kannalta keskeisistä palveluista, etuisuuksista ja tukitoimista

Tarvittaessa voit kääntyä myös Parkinsonliiton järjestösuunnittelijoiden, Kelan ja sairaalan, kunnan tai kuntoutuslaitosten sosiaalityöntekijöiden puoleen.
   
Kelan korvaamien taksimatkojen tilaaminen lisätietoja tästä linkistä  
Taksien tilausnumerot tästä linkistä  
Sosiaaliturvan tarkistuslista  
Palvelu- ja kuntoutussuunnitelma  
Järjestöjen sosiaaliturvaopas  
Vakavasti sairastuneen palveluopas (suomi.fi)  
Asukkaan oikeuksien opas (Aspa.fi)  
   
www.hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on avattu ruotsiksi www.vardenhetsval.fi sekä englanniksi www.choosehealthcare.fi.
Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on tietopaketti terveydenhuollon valinnanvapaudesta. Sivusto tarjoaa tietoa potilaan mahdollisuuksista ja oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Samalla kerrotaan asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja korvauksista. Palvelun toteuttaa Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kansaneläkelaitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.
   
Parkinsonliiton oppaat  
Kaikki Parkinsonliiton oppaat löytyvät tästä linkistä  

 

Jaa artikkeli