Liikehäiriösairauksien erikoislehti Hermolla on Parkinsonliiton jäsenlehti. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehden teemat, aineisto- ja ilmestymisajankohdat löytyvät mediakortista.

 

Lehteä tehdään ensisijaisesti Parkinsonliiton edustamille liikehäirösairausryhmille (essentiaalinen vapina, Parkinsonin tauti, dystonia, Huntingtonin tauti ja muut harvinaiset liikehäiriösairaudet) ja heidän läheisilleen. Lehti sisältää sairastuneiden elämäntarinoiden lisäksi tietoa liikehäiriösairauksien luonteesta, hoidosta ja kuntoutuksesta. Lukijat löytävät lehdestä vinkkejä omaan hoitoon ja henkisen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Hyvää tietoa lehdestä löytyy myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille.

 

Lehteen tarkoitetut artikkelit ja puheenvuorot

Lehteen voi tarjota juttuja, haastateltavia tai juttuvinkkejä. Tekstit lähetetään osoitteeseen aineistot(at)parkinson.fi. Toimitus päättää, käytetäänkö juttua vai ei.

Hyviä vinkkejä kirjoitusten aiheiksi tarjoaa mediakortti, josta löytyvät vuoden teemat. 

 

Liiton vuoden 2020 teemana jatkuu tiedon ja tietoisuuden lisääminen. Kirjoituksia teemaan liittyvistä aiheista voi tarjota toimitukselle.

Numero

Aineisto  Ilmestyy  Aihe
1/2020     17.1.   vko 9 Harvinaiset liikehäiriösairaudet
2/2020   17.4.  vko 22 Matkustaminen
3/2020      12.8.   vko 38    Työelämä
4/2020   30.10.    vko 49    Näkymättömät oireet

 

Lehteen tarkoitettujen juttujen ja tekstin pitäisi ensisijaisesti olla ennen julkaisemattomia. Kirjoittajille tai haastateltaville lehti ei maksa palkkioita. Tilaus- ja asiantuntija-artikkelin palkkiosta sovitaan aina erikseen.

 

Kirjoitusohjeita

Lehteä lukevat pääasiassa sairastuneet ja omaiset, joten kirjoita selkeästi ja ymmärrettävästi.

Toimitus muokkaa juttujen kieltä ja niissä käytettyjä termejä kielenhuollon ja Parkinsonliiton käytäntöjen mukaiseksi. Suurista muutoksista neuvotellaan kirjoittajan kanssa.

Juttujen pituudesta sovitaan aina erikseen toimituksen kanssa. Pituudet määritellään seuraavasti: ½ sivua (Wordissa n.1600 merkkiä), 1 sivu  (Wordissa n. 3500 merkkiä). 

Tieteellisissä artikkeleissa lähdeluettelot eivät ole pakollisia. Tutkimusviitteet kannattaa kuitenkin lisätä leipätekstin yhteyteen sulkuihin viittauksen jälkeen.

Lehden artikkelit ovat pääosin suomenkielisiä. Osa lehden aineistosta käännetään ruotsiksi. Käännettävät artikkelit valitsee toimitus.

 

Kuvitus

Kuvat erillisinä tiedostoina. Mukaan kuvaajan nimi ja kuvateksti. Varmista, että kuvan saa julkaista.

Kuvien pitää olla hyvälaatuisia, koko vähintään 300 dpi. Internet-kuviksi tarkoitetut eivät sovellu lehtijulkaisuun.

Jaa artikkeli