Omaistoimikunta kehittää vertaistukea ja osallisuutta.

 

Ajankohtaista

Omaisten vertaistukiryhmien yhteystietoja löydät täältä

Omainenkin tarvitsee tukea

Parkinsonliiton omaistoimikunta kokoontui ensimmäisen kerran Jyväskylässä 12.6.2017. Omaistoimikunta vastaa kentältä kuuluneeseen viestiin - tarvitaan omaa vertaistukitoimintaa myös omaisille.

Toimikunnan työhön osallistuvat Ritva Roine Jyväskylästä, Tuula Männistö Torniosta, Kirsi Talman Helsingistä ja Paula Arminen Kirkkonummelta. Järjestösuunnittelija Annukka Tuovinen toimii toimikunnan sihteerinä. Toimikunnassa ovat edustettuina Parkinsonin tautia, dystoniaa sekä Huntingtonin tautia sairastavien omaiset.

Toimikunnan tavoitteena on omaisten vertaistoiminnan kehittämisen. Aluksi selvitetään tarpeita ja hyviä käytänteitä erilaisista vertaistukimalleista.

Toisena tavoitteena on dystoniaa sairastavien lapsien sekä dystoniaa sairastavien vanhempien perheiden huomioiminen sekä erilaisten tukimuotojen kehittäminen.

Yhteyshenkilö
järjestösuunnittelija Annukka Tuovinen
annukka.tuovinen@parkinson.fi
p. 0400 391 853

Omaisryhmistä potkua läheisten kohtaamiseen

Parkinsonliitto kehittää nyt omaistoimintaansa kovaa tahtia. Omaiset osallistuvat ahkerasti Parkinsonliiton ja sen jäsenyhdistysten toimintaan läheistensä rinnalla, mutta omaa toimintaa omaisille on tähän asti ollut vähänlaisesti. Lue lisää yllä olevasta linkistä.

Alla olevalla videolla Kirsi Talman kertoo mitä omaistoimikunta tekee ja millaisia suunnitelmia omaisten ja läheisten tukemiseksi Parkinsonliitolla on. Lopuksi Anja Roine kertoo omasta kokemuksestaan Parkinsonin tautia sairastavan puolistona. 

Jaa artikkeli