Ammattilaisille

Täältä löydät ammattilaisille suunnattuja palveluita, kuten suosituksia ja tietoa kokemustoimijoista. Olemme koonneet osioon myös sellaisia asioita, joista toivomme sinun kertovan asiakkaallesikin.

Kokemustoiminta

Parkinsonliiton kokemustoimijoiden tehtävä on lisätä tietoa ja ymmärrystä liikehäiriösairauden kanssa elämisestä – sairastavan tai omaisen näkökulmasta. Koulutetut kokemustoimijamme sairastavat Parkinsonin tautia tai dystoniaa tai ovat näitä liikehäiriösairauksia sairastavien omaisia.

Kokemustoimija toimii pääasiassa suhteessa henkilöihin, joilla ei ole vastaavaa henkilökohtaista kokemusta. Kokemustoimijamme voivat esittää oman tarinansa tai puhua tilaajan toivomasta aiheestaHe voivat olla mukana myös koulutuksissa, keskusteluissa, työryhmissä, työpajoissa, kehittämisessä ja suunnittelussa.  

Parkinsonliitolla on noin 20 kokemustoimijaa eri puolella Suomea. Yleisimmin tilaajina toimivat terveydenhoitoalan oppilaitokset ja sairaalat. Tilaaja ja kokemustoimija sopivat keskenään kokemustoimijalle syntyvien kulujen ja mahdollisen palkkion maksamisesta.  

Kysy lisää tai tilaa kokemustoimija: 

Helsingin aluetoimistolla

Helsingin aluetoimistolla

ei ole tällä hetkellä työntekijää. Tarvittaessa ota yhteyttä muihin järjestötoiminnan asiantuntijoihin.