Kursseja, ensitietopäiviä, kuntoutusta ja lomia. Tarjontaa sairastuneille ja omaisille.

Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Elämyksiä luonnosta -loma

Kenelle:
Ajalla: 11.10.-16.10.2021

Tuetut lomat ovat hinnaltaan edullisia Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n (MTLH) yhteistyössä Parkinsonliiton kanssa järjestämiä ja STEAn tukemia 5 vuorokauden mittaisia lomajaksoja. Lomat on suunnattu liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen/perheille sekä omaishoitajille. Lomat tarjoavat mahdollisuuden virkistykselle, vertaisten tuelle ja tiedolle sekä yhteisöllisyyden kokemisen. Lomajaksoilla yhteyshenkilönä toimii Parkinsonliiton perehdyttämä vertaisohjaaja.

Omavastuuosuus on 20,00 €/vrk/osallistuja, alle 17-vuotiailta ei peritä osallistumismaksua. Hintaan sisältyy täysihoito, lomakohteiden tarjoama vapaa-ajan ohjelma ja kylpylän käyttö. Lomajaksolla yhteyshenkilönä toimii liiton perehdyttämä vertaisohjaaja. Osalla lomista on liiton järjestösuunnittelija paikalla osan lomaa.

Korona ja tuetut lomat

Tuetuilla lomilla noudatetaan viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. MTLH suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttämistä ja kaikki lomalaiset saavat lomakohteissa neljä maskia päivässä. Yksin matkustaville pyritään järjestämään majoitus yhden hengen huoneessa. Lomalle valitun tulee arvioida itse haluaako osallistua lomalle ja siellä järjestettävään ohjattuun toimintaan. Kaikkien tulee noudattaa lomalla turvallisuusohjeita: noudattaa turvavälejä, pestä käsiä usein ja yskiä hihaan. Lomalle ei saa osallistua flunssaoireisena ja loma tulee peruuttaa, jos sairastuu. Lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksiin MTLH:n verkkosivuilta https://mtlh.fi/loman-hakeminen/korona-usein-kysytyt-kysymykset/

Jaa