Parkinsonin tauti

Parkinsonin tauti on ikävä seuralainen. Mutta ei se elämää estä. Se on jopa tuonut
elämääni hyviä asioita, kuten roppakaupalla uusia ystäviä.

Meitä parkkislaisia on paljon. Aina löytyy joku, jolle soittaa ja jonka kanssa voi keventää
mieltään. Koskaan ei ole tarvinnut jäädä yksin.

Tuetut lomat

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää yhteistyössä Parkinsonliiton kanssa viiden vuorokauden mittaisia lomajaksoja, jotka on suunnattu liikehäiriösairauksia sairastaville sekä heidän läheisilleen. Erityisloma tarjoaa mahdollisuuden virkistyä ja saada vertaistukea. Lomajaksoilla yhteyshenkilönä toimii Parkinsonliiton perehdyttämä vertaisohjaaja.

Mitä loma maksaa?

Erityisloma maksaa osallistujalle 20 €/vuorokausi eli yhteensä 100 €. Alle 17-vuotiailta ei peritä maksua. Hintaan sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa, täysihoito ja lomapaikan tarjoama ohjelma. Järjestettyyn ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta monenlaista mukavaa tekemistä on kuitenkin tarjolla. Matkakulut maksetaan itse.

Kuka tulee valituksi?

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry lähettää erityislomalle mukaan valituille kutsun noin kaksi kuukautta ennen loman alkua. Valintaan vaikuttavat terveydelliset, taloudelliset ja sosiaaliset syyt, joten perustele loman tarpeesi hakemuksessa hyvin. Erityislomalle voi tulla valituksi korkeintaan joka toinen vuosi. Ensikertalaiset ovat etusijalla valinnoissa.

Miten haen lomalle?

Voit hakea erityislomalle yksin, ystävän tai perheen kanssa. Samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet täyttävät yhteisen hakemuksen. Avustajan tarve tulee mainita hakemuksessa. MTLH maksaa työsuhteisen henkilökohtaisen avustajan majoitus- ja ateriakulut. Jos avustamaan on lähdössä esimerkiksi ystävä tai sukulainen, hänen tulee täyttää oma hakemus.

Hae Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n sähköisellä tai tulostettavalla kaavakkeella. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen erityisloman alkamispäivää.

Linkki MTLH:n sivuille https://mtlh.fi/loman-hakeminen/hakuohjeet/ 

Lisätietoja:  MTLH:n puhelinpalvelu p. 010 2193 460 (arkisin klo 9–13) ja järjestösuunnittelija Reetta Siltanen, p. 040 085 6005  reetta.siltanen@parkinson.fi