Kursseja, ensitietopäiviä, kuntoutusta ja lomia. Tarjontaa sairastuneille ja omaisille.

Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Voimaa vertaisuudesta -loma

Kenelle: Omatoimisille aikuisille
Ajalla: 14.11.-19.11.2021

Tuetut lomat ovat hinnaltaan edullisia Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n (MTLH) yhteistyössä Parkinsonliiton kanssa järjestämiä ja STEAn tukemia 5 vuorokauden mittaisia lomajaksoja. Lomat on suunnattu liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen/perheille sekä omaishoitajille. Lomat tarjoavat mahdollisuuden virkistykselle, vertaisten tuelle ja tiedolle sekä yhteisöllisyyden kokemisen. Lomajaksoilla yhteyshenkilönä toimii Parkinsonliiton perehdyttämä vertaisohjaaja.

Omavastuuosuus on 20,00 €/vrk/osallistuja, alle 17-vuotiailta ei peritä osallistumismaksua. Hintaan sisältyy täysihoito, lomakohteiden tarjoama vapaa-ajan ohjelma ja kylpylän käyttö.

Valinta

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry lähettää erityislomalle mukaan valituille kutsun noin kaksi kuukautta ennen loman alkua. Valintaan vaikuttavat terveydelliset, taloudelliset ja sosiaaliset syyt, joten perustele loman tarpeesi hakemuksessa hyvin. Erityislomalle voi tulla valituksi korkeintaan joka toinen vuosi. Ensikertalaiset ovat etusijalla valinnoissa.

Miten haen lomalle?

Voit hakea erityislomalle yksin, ystävän tai perheen kanssa. Samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet täyttävät yhteisen hakemuksen. Avustajan tarve tulee mainita hakemuksessa. MTLH maksaa työsuhteisen henkilökohtaisen avustajan majoitus- ja ateriakulut. Jos avustamaan on lähdössä esimerkiksi ystävä tai sukulainen, hänen tulee täyttää oma hakemus.

Hae Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n sähköisellä tai tulostettavalla kaavakkeella. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen erityisloman alkamispäivää.

Linkki MTLH:n sivuille https://mtlh.fi/loman-hakeminen/hakuohjeet

Korona ja tuetut lomat

Tuetuilla lomilla noudatetaan viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. MTLH suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttämistä ja kaikki lomalaiset saavat lomakohteissa neljä maskia päivässä. Yksin matkustaville pyritään järjestämään majoitus yhden hengen huoneessa. Lomalle valitun tulee arvioida itse haluaako osallistua lomalle ja siellä järjestettävään ohjattuun toimintaan. Kaikkien tulee noudattaa lomalla turvallisuusohjeita: noudattaa turvavälejä, pestä käsiä usein ja yskiä hihaan. Lomalle ei saa osallistua flunssaoireisena ja loma tulee peruuttaa, jos sairastuu. Lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksiin MTLH:n verkkosivuilta https://mtlh.fi/loman-hakeminen/korona-usein-kysytyt-kysymykset/

Paikka: Vuorela, kylpylähotelli Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3
Haku: 14.8.2021 mennessä

Jaa