Neurologinen Parkinson-postia-aikakauslehti

Lehti sisältää ajankohtaista tietoa Parkinsonin taudista ja dystoniasta, sekä harvinaisista liikehäiriösairauksista.

Parkinson-postin 3/2018 teemana musiikki

”Musiikki on ihmisten yhteinen kieli, jota ilman emme selviäisi hengissä”, sanoo Parkinson-postin haastattelussa genetiikan emeritusprofessori Petter Portin. Musiikin merkityksestä elämässään kertovat lehdessä Parkinsonin tautiin sairastunut muusikko sekä kuntouttavaksi harrastukseksi karaoken ja kuorolaulun löytäneet. Musiikkiterapian mahdollisuuksista lehdestä löytää tietoa Parkinson-liiton Rytmistä ryhtiä -kurssista kertovasta jutusta. Siitä, miten musiikki vaikuttaa aivoihin ja terveyteen, kertovat professori Kimmo Lehtonen ja emeritusprofessori Rauno Tirri.

Lehdessä myös paljon muuta ajankohtaista ihmisistä ja tapahtumista, otsikoina mm.

  • Täydellisyys musiikissa – pelkkää helmeilevää iloa
  • Musiikki tekee hyvää aivoille
  • Musiikki ja terveys – Musiikki vaikuttaa koko kehoon
  • Laulaminen palautti ilon ja puheen selkeyden
  • Musiikki liikutti, laulatti ja innosti soittamaan Rytmistä ryhtiä -kurssilla
  • Esa Hurttila löysi oman lajinsa karaokesta
  • Kvartetin kaunis sointi syntyy äänten tarkasta yhteisvirityksestä
  • Innostus vei Risto Roineen muusikon uralla
  • Köyhän ja rikkaan maan dystoonikot kohtaisivat

Joulukuussa ilmestyvän Parkinson-postin teemana on Teknologia, lehti ilmestyy viikolla 49.

Teknologia sinun elämässäsi

Seuraavan lehden teemana on teknologia. Kerro omin sanoin, miten teknologia auttaa sinua arjessa: millaisia apuvälineitä käytät autolla ajamisessa, syömisessä, nukkumisessa, lääkkeiden ottamisessa, liikkumisessa tai kommunikoinnissa. Oletko löytänyt puhelimestasi elämää helpottavia toimintoja ja onnistuuko esim. pankkiasiointi ja tiedon etsintä netistä? Yhtä hyvin voit kirjoittaa siitä, miten teknologia on vaikeuttanut elämääsi, kun tarvittavat taidot esim. tietokoneen tai älypuhelimen käytössä puuttuvat. Entä mitä tuumit, jos meitä kohta hoitavat robotit ja sellaisen voi halutessaan elämänkumppaniksikin hankkia? Hyvät juttuvinkit aiheesta ovat todella tervetulleita. Ota yhteyttä juttuvinkkien osalta mahdollisimman pian ja intoudu kirjoittamaan kokemuksistasi heti. Lähetä aineisto viimeistään 29.10., mielellään jo sitä ennen: arja.pasila@parkinson.fi, p. 0400 744401.   

Haastateltavia tiedonkäsittelyongelmia käsittelevään oppaaseen

Parkinson-liitto toimittaa oppaan Parkinsonin tautiin ja Lewyn kappale -tautiin liittyvistä kognitiivisista (aivojen tiedonkäsittelyyn liittyvistä) muutoksista ja neuropsykiatrisista oireista. Oppaassa asiantuntijat  kertovat oireiden hoitomahdollisuuksista. Tiedonkäsittelyyn liittyviä ongelmia voivat olla mm. asioiden suunnittelun vaikeutuminen, tarkkaavuuden ja työmuistin heikkeneminen, suuntien hahmottamisen vaikeus ja uuden oppimisen hankaluudet. Etsin haastateltaviksi tiedonkäsittelyongelmista ja omista selviytymiskeinoistaan kertovia sairastavia ja omaisia. Saamiani tietoja käsittelen luottamuksellisesti, ja haastateltavien oikeat nimet pysyvät vain minun tiedossani. Voit myös kirjoittaa aiheesta nimimerkillä. Yhteydenotot: Arja Pasila, p. 0400 744401 ja arja.pasila@parkinson.fi, Parkinson-liitto, PL 905, 20101 Turku.

 Ohjeita Parkinson-postiin kirjoittajalle

Mediakortti

Suomen Parkinson-liiton julkaiseman neurologien Parkinson-postia-aikakauslehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti postitetaan jäsenetuna ja vapaakappaleina mm. neurologeille, sairaaloihin, terveysasemille ja sosiaalitoimistoihin. Lehden tilaushinta on 45,00 euroa/vuosi. Pohjoismaat ja Eurooppa 65,00 euroa/vuosi. Muu maailma 100,00 euroa/vuosi. Tilaa lehti lahjaksi ystävälle tai tuttavalle. Voit myös tilata lehden irtonumeron (12 euroa, sis. postituskulut). Lehdet voit tilata verkkokaupastamme.

MEDIAKORTTI 2018 (pdf)

Kustantaja

Suomen Parkinson-liitto ry
PL 905, 20101 Turku
Puh. (02) 2740 400
Päätoimittaja
Arja Pasila
arja.pasila@parkinson.fi
p. 02 2740 414, 0400 744 401

Jaa artikkeli