Parkinsonin tautia sairastavat sekä heidän läheisensä tarjoavat koulutettuina kokemustoimijoina kokemustietoa elämästään sairauden kanssa

 

Kokemustieto on tarkoitettu syventämään sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijoiden ja ammattilaisten tietotaitoa sekä lisäämään ymmärrystä siitä, mitä sairaus arjessa tarkoittaa. Kokemustoimijan tuoma asiakkaan näkökulma voi olla arvokas myös yksityisille organisaatioille, kuten kuljetus- ja matkailu- tai palvelualojen yrityksille.

Järjestöjen yhteisen kokemustoiminnan valtakunnallisia suuntaviivoja, painopistealueita ja linjauksia tekee kokemustoiminnan valtakunnallinen ohjausryhmä. Ohjausryhmä pyrkii toiminnallaan tukemaan alueellisten rakenteiden syntymistä sekä koordinoidun ja yhtenäisen kokemustoimintamallin juurtumista eri puolille Suomea. Valtakunnalliseen kokemustoimintaverkostoon kuuluu 36 järjestöä. Verkosto ylläpitää valtakunnallista kokemustoimijapankkia, johon kuuluu eri järjestöistä yli 600 kokemustoimijaa ympäri Suomea.

Koulutamme uusia kokemustoimijoita alueen tarpeista lähtien yhteistyössä toisten järjestöjen kanssa. Tällä hetkellä meillä on noin 25 kokemustoimijaa. Peruskoulutuksen kesto on noin 45 tuntia jakautuen lähiopetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn.

Parkinsonliiton kokemustoiminnan yhteyshenkilönä toimii järjestösuunnittelija Reetta Siltanen, p. 0400 856 005, reetta.siltanen(at)parkinson.fi

Lisätietoa kokemustoimintaverkostosta www.kokemustoimintaverkosto.fi 


 

Jaa artikkeli