Ensimmäistä kertaa Parkinsonliiton sivuilla? Haluatko löytää tarpeellisen tiedon nopeasti?
 

Tälle sivulle on koottu tärkeimmät sisällöt sairastavalle, läheiselle sekä ammattilaisille Parkinsonliiton nettisivuista pikalinkein.

Näiltä sivuilta löydät tietoa iikehäiriösairauksista eli essentiaalisesta vapinastaParkinsonin taudistalewynkappaletaudistadystoniastaHuntingtonin taudista ja harvinaisemmista liikehäiriösairauksista.

Oppaat-sivuita löytyy paljon tietoa liikehäiriösairauksista ja niiden kanssa elämisestä.

Parkinsonliitto järjestää liikehäiriösairaille sopeutumisvalmennuskursseja ympäri Suomea. Myös Kela järjestää vuosittain kursseja. Voit etsiä niitä kuntoutuskurssihausta liikehäiriösairauksien alta.

Lomat tarjoavat mahdollisuuden virkistäytymiseen ja arjen katkaisuun lomakohteissa ympäri Suomen. Maaseudun terveys- ja lomahuollon viiden vuorokauden lomista maksetaan omavastuuna 20e/vrk. Lomat on tarkoitettu Parkinsonliiton jäsenryhmille ja heidän läheisilleen. 

Parkinsonliiton jäsenyhdistykset ja näiden noin 100 paikallista kerhoa järjestävät vertaistukea, asiantuntijaluentoja ja liikuntaryhmiä. Voit myös olla yhteydessä Parkinsonliiton kouluttamiin vertaistukihenkilöihin. Alueellisista palveluista tietävät paljon myös järjestösuunnittelijamme ympäri Suomea!

Parkinsonin taudin kanssa kannattaa pysyä liikkeessä! Parkinsonliitto ohjeistaa ja edistää liikehäiriösairauksia sairastavien liikkumista. Suurin osa Parkinson-yhdistyksistä ja kerhoista järjestää säännöllistä liikuntaa omalla paikkakunnallaan. Ota liikunta mukaan arkeesi.

Kun liikehäiriösairaus alkaa aiheuttamaan arjessa vaikeuksia, kannattaa tarkistaa, olisitko oikeutettu vammaispalveluihin tai muihin sosiaalitukiin. Parkinsonliitto järjestää sosiaaliturvaneuvontaa yhteistyössä Neuroliiton kanssa. Lisäksi työntekijämme osaavat neuvoa arkeen liittyvissä pulmissa oli kyse apuvälineistä, oikean avun tai vertaistuen löytämisestä. 
 

Läheinen

Parkinsonliitossa läheistyötä kehittää omaistyöryhmä.  

Jäsenyhdistystemme järjestämät tilaisuudet ovat tavallisesti avoimia myös läheisille. Paikallinen yhdistyksesi saattaa myös järjestää vertaistapaamisia omaisille. 

Neuvontapuhelimemme ja työntekijämme ovat myös läheisten käytössä. Ota yhteyttä rohkeasti! 

Olemme läheisessä yhteistyössä Omaishoitajaliiton kanssa, joka jäsenyhdistyksineen järjestää toimintaa pitkäaikaissairaiden omaisille ja läheisille ympäri Suomea. 

Parkinsonliitto - ammattilaisen tukena

Parkinsonliiton jäsenyhdistykset kerhoineen tarjoavat liikehäiriösairauksia sairastaville vertaistukea luultavasti sinunkin paikkakunnallasi.

Parkinsonliitto järjestää omia sopeutumisvalmennuskurssejaan ja sen lisäksi ohjaa Kelan kursseille. 

Parkinsonliitto toimittaa oppaitaan postikulujen hinnalla hoitoyksikköihin.

Aikeissa kehittää palveluasi liikehäiriösairauksia sairastaville?
Parkinsonliiton viestimet - liikehäiriösairauksien erikoislehti Hermolla, parkinson.fi sekä sähköinen uutiskirje - tavoittavat monia Parkinsonin tautia, essentiaalista vapinaa, dystoniaa ja Huntingtonin tautia sairastavia Suomessa.
Olipa kyse focus-ryhmistä tai henkilökuntamme asiantuntemuksesta, tarjoamme osaamista liikehäiriösairauksista palvelusi kehittämiseksi - ota yhteyttä!

Välitämme kokemustoimijoita kertomaan omakohtaisesta kokemuksestaan ja elämästään pitkäaikaissairauden kanssa. Kokemustoimijat voivat pitää puheenvuoron esimerkiksi opiskelijoille, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille tai vastasairastuneille.

 
Jaa artikkeli