Neuroneuvonta

Vastauksia sosiaaliturvaan, tukitoimiin, työelämään ja hakemuksiin liittyviin kysymyksiin saa valtakunnallisesta Neuroneuvonnasta puhelimitse tai sähköpostilla. Neuroneuvontaan tulleita kysymyksiä ja vastauksia niihin on koottu myös tänne.

Kysymyksiin vastaavat Neuroliiton sosionomit, jotka tarpeen mukaan hyödyntävät myös muiden ammattilaisten asiantuntemusta.

Neuroneuvonnasta voivat kysyä apua Parkinsonin tautia ja liikehäiriösairauksia sairastavat ja heidän läheistensä lisäksi myös aivoverenkierron häiriön kokeneet, kielellistä eritysvaikeutta, MS-tautia ja harvinaista neurologista sairautta sairastavien sekä heidän läheisensä.

Tarvittaessa Neuroneuvonta sopii myös täydentävänä palveluna kotikäyntejä pääkaupunkiseudulle ja vastaanottoaikoja Helsinkiin. Palvelu on maksuton. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- ja paikallisverkkomaksu (mpm/pvm). Sairauden hoitoa koskevissa kysymyksissä tulee kääntyä terveydenhuollon ammattilaisten puoleen. Neuroneuvonta tunnettiin aiemmin nimellä Norma-päivystys.

Neuroneuvonta
ma–pe klo 9–12
Puh. 040 528 7888
info@neuroneuvonta.fi

www.neuropiste.fi/neuroneuvonta

Huom! Neuroneuvonta on avoinna koko kesän arkisin klo 9-12.

Uusi työhönvalmennuksen malli kehitteillä Varsinais-Suomessa

Neuroliiton, Aivoliiton ja Parkinsonliiton yhteinen Neuroneuvonta kehittää Varsinais-Suomessa uutta mallia, jolla tuetaan erityisesti kognitiivisten haasteiden kanssa kamppailevien työssä pysymistä, työhön palaamista tai työn löytämistä. Tulevaisuudessa mallia on tarkoitus hyödyntää valtakunnallisesti.

Tukitoimia sovelletaan yksilöllisesti sairastavan tilanne ja työtehtävät huomioiden. Mukana keskusteluissa ovat myös työnantaja ja työterveyshuolto. Täältä löydät lisätietoa.

Yhteystiedot
Pia Saarinen
hankevastaava
Puh. 040 180 7338
pia.saarinen@neuroneuvonta.fi

Pasi Virtanen
hanketyöntekijä
Puh. 040 518 8728
pasi.virtanen@neuroneuvonta.fi


Tälle sivulle olemme keränneet tietoa Parkinsonia tai muuta liikehäiriösairautta sairastavan ja omaisten kannalta keskeisistä palveluista, etuisuuksista ja tukitoimista

Lisätietoa saat mm. Parkinsonliiton järjestösuunnittelijoilta, Kelasta ja sairaalan, kunnan tai kuntoutuslaitosten sosiaalityöntekijöiltä.

Kelan korvaamien taksimatkojen tilaaminen lisätietoja tästä linkistä

Taksien tilausnumerot tästä linkistä

Sosiaaliturvan tarkistuslista

Parkinson ja sosiaaliturva lyhyesti

Palvelu- ja kuntoutussuunnitelma

Järjestöjen sosiaaliturvaopas

Vakavasti sairastuneen palveluopas (suomi.fi)

www.hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on avattu ruotsiksi www.vardenhetsval.fi sekä englanniksi www.choosehealthcare.fi.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on tietopaketti terveydenhuollon valinnanvapaudesta. Sivusto tarjoaa tietoa potilaan mahdollisuuksista ja oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Samalla kerrotaan asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja korvauksista. Palvelun toteuttaa Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kansaneläkelaitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Parkinsonliiton oppaat

Itsenäisesti arjessa Parkinson potilaan arkiselviytyminen ja avustaminen

Parkinsonin tauti eläkettä saavan hoitotuki

Parkinsonin tauti vaikeavammaisen kuljetus- ja saattajapalvelut ja henkilökohtainen apu

Parkinson kuntoutus ja tukipalvelut

Parkinsonin tauti ja omaishoito

Parkinsonin tautia sairastavan työikäisen opas

Pitkään sairastaneen parkinsonpotilaan opas

Jaa artikkeli