Parkinsonliitto haastaa kaikki halukkaat tanssimaan Parkinsonin taudin ja liikehäiriösairaiden näkyvyyden puolesta ensi kevään Parkinson-viikolla. Kokoa oma ryhmä ja tule mukaan. Jos harjoittelemisen aloittaa porukassa jo nyt, keväällä esiintyminen sujuu kuin tanssi!

7.4.2020 järjestetään Parkinson-viikon päätapahtuma Helsingin keskuskirjasto Oodissa (tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumistiedot alla). Tapahtumassa myös julkistetaan leikkimielisen, mutta tärkeän liikehäiriösairaille näkyvyyttä tuovan tanssin voittaja. Voittajan valitsevat Baila con Parkinson -liikuntatuoteen kehittäneet Tero Laakso ja Peppi Haapala liittoon lähetettyjen tanssivideoiden perusteella.

Tanssiin on valmis koreografia ja musiikki. HUOM! Ohjeet koreografiaan löytyvät alta, samoin kuin opetusvideo. Koreografia on suunniteltu siten, että sen tanssiminen onnistuu pienessäkin tilassa, eikä siis vaadi erillisten liikuntatilojen vuokraamista. Ryhmät voivat mielensä mukaan maustaa tanssia pukeutumisella tai muulla itse keksimällään tavalla, mutta se ei ole pakollista. .

Jokainen osallistuva ryhmä videoi oman esityksensä. Videon ei tarvitse olla laadultaan korkea, vaan sen voi kuvata matkapuhelimella. Videoita jaetaan sosiaalisen median kanavissamme Parkinson-viikolla. Lähetä video liittoon järjestösuunnittelija Reetta Siltaselle tai viestintävastaava Emmi Nuppulalle mieluiten Whatsup-viestipalvelun kautta maaliskuun 2020 loppuun mennessä. Yhteystiedot täältä.

Koska Parkinsonliitto haastaa muut, se haastaa myös itsensä. Näin ollen liitonkin henkilökunta harjoittelee tanssikoreografiaa ja harjoittelun edistymistä voi seurata sosiaalisen median kanavissamme.

Ota haaste vastaan ja tanssi hyvän asian puolesta! (mainos pdf)

 

 

Tapahtuman alustava ohjelma (sisältö tarkentuu lähempänä ajankohtaa)

Paikka: Maijansali, Keskuskirjasto Oodi, Helsinki (tila on esteetön)
Aika: 7.4.2020 klo 12-14.30

  • päättäjän puheenvuoro
  • neurologi Valtteri Kaasisen luento
  • yhdistysväen kuoroesitys
  • leikkimielisen tanssihaasteen voittajan paljastus
  • koko porukan yhteinen tanssi, tanssittajana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin tunnettu tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg

HUOM! Paikkoja on rajallinen määrä ja osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumiset järjestöassistentti Ella Pienimäelle, ella.pienimaki@parkinson.fi tai 044 724 4926. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisen peruutuksen, jos et pääsekään tapahtumaan.

 

Tanssikilpailusta lisätietoja antaa Taina taina.piittisjarvi@parkinson.fi
Koreografiasta lisätietoja antaa Tero tero.laakso@bailaconparkinson.fi
Oodin tilaisuudesta lisätietoja antaa Reetta reetta.siltanen@parkinson.fi

 

Koreografia ja tanssiohjeet

Musiikkina on Samba Brazil.

Samba

8 x kävely eteenpäin
8 x kävely taaksepäin
2 x perusaskel eteenpäin; Vasen eteen askel, oikea viereen
päkiälle, oikea taakse askel, vasen viereen päkiälle.
2 x perusaskel sivuttain: Vasemmalle askel, oikea viereen päkiälle,
oikea sivulle askel, vasen viereen päkiälle
4 x perusaskel sivuttain, samalla kääntyen kokonaisen ympyrän
käsiä ylhäällä heiluttaen
Koreografia alkaa alusta.
Kaikki askeleet tehdään musiikin mukaan tasaiskuilla.

Ohje pdf

Jaa artikkeli