HUOM! Päivitys 18.3.2020: Koronaviruksesta johtuen joudumme perumaan kaikki kasvokkain tapahtuvat tilaisuudet toukokuun loppuun saakka. Peruutus koskee myös Helsingin Oodiin suunniteltua Parkinson-viikon päätapahtumaa ja siihen liittyvää tanssihaastetta, josta olimme ehtineet ilmoittaa eri kanavissamme.

 

Kansainvälistä Parkinson-viikkoa vietetään viikolla 15 ja Parkinson-päivää 11.4. Tälle vuodelle suunniteltu päätapahtuma kuten muutkin paikalliset tapahtumat joudutaan perumaan koronaviruksesta ja siihen liittyvistä viranomaisohjeista johtuen. Vietämme siis tänä vuonna Parkinson-viikkoa vain verkkomaailmassa eli Parkinsonliiton sähköisissä kanavissa kuten kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Lisäksi Oodin tilaisuuteen suunniteltu THL:n ylilääkäri Anu Niemen puheenvuoro tulevaisuuden sote-keskuksista vaihtuu kirjalliseen muotoon ja voit lukea sen Hermolla-lehden seuraavan numeron Ajan hermolla -palstalta (ilmestyy toukokuussa 2020). 

Oodin tilaisuuden peruutuksen myötä joudumme haikein mielin myös vetämään takaisin aikaisemmin lähettämämme tanssihaasteen, sillä noudatamme viranomaisten linjauksia, joiden mukaan kaikkea ylimääräistä kontaktia ja kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä tulee mahdollisuuksien mukaan välttää. Katsomme, että yhteiset porukkatanssit Parkinson-samban merkeissä lukeutuvat niihin.

Julkaisemme kuitenkin Parkinson-viikolla sähköisissä kanavissamme niitä videoita, joita meille jo on ehditty lähettää. Otamme edelleen vastaan myös sellaisia videoita, jotka on ehditty kuvata ennen koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia (WhatsAppilla lisätietojen antajille). Emme kuitenkaan valitse tanssivideoiden joukosta voittajaa tänä vuonna, sillä suunnittelemme Parkinson-päivän tanssihaasteen uusimista ensi vuonna uudella yrityksellä.

Onneksi Parkinson-sambaa voi tanssia kotona koronasta huolimatta! Löydät tanssiin tarvittavat ohjeet, opetusvideon ja musiikin alta.

Lisätietoja Oodin tilaisuuden ja tanssihaasteen peruuntumisesta järjestösuunnittelija Reetta Siltaselta tai viestintävastaava Emmi Nuppulalta, yhteystiedot täältä. Koreografiasta lisätietoja antaa Tero Laakso, tero.laakso@bailaconparkinson.fi
 

Koreografia ja tanssiohjeet

Musiikkina on Samba Brazil.

Samba

8 x kävely eteenpäin
8 x kävely taaksepäin
2 x perusaskel eteenpäin; Vasen eteen askel, oikea viereen
päkiälle, oikea taakse askel, vasen viereen päkiälle.
2 x perusaskel sivuttain: Vasemmalle askel, oikea viereen päkiälle,
oikea sivulle askel, vasen viereen päkiälle
4 x perusaskel sivuttain, samalla kääntyen kokonaisen ympyrän
käsiä ylhäällä heiluttaen
Koreografia alkaa alusta.
Kaikki askeleet tehdään musiikin mukaan tasaiskuilla.

Ohje pdf

Jaa artikkeli