16.08.2018
Viimeinen hakupäivä: 
25.06.2018

Kurssinumero: 2718

Kohderyhmä: Parkinsonin tautia sairastavat (dg alle 5v)

Paikka ja aika: verkossa torstaisin ilta-aikaan 16.8., 23.8., 30.8., 6.9., 13.9. (klo 16.30−18.30), 20.9., 27.9. ja ti 2.10. klo 17−19

Haku päättyy: 25.6.

Kiinnostaako sinua osallistuminen sopeutumisvalmennuskurssille ilman matkustamista ja yöpymisiä? Haluatko saada asiantuntijatietoa ja jakaa kokemuksia vertaistesi kanssa helposti verkon kautta?

Hae nyt Verkkosova-kurssillemme!

Parkinson-verkkokurssi tarjoaa perustietoa sairaudesta sekä tukea sen kanssa elämiseen asiantuntijatiedon ja vertaiskeskustelujen avulla. Kurssilla käsiteltäviä aiheita ovat mm. Parkinsonin tauti, oireet ja hoito, mieliala ja sopeutuminen, liikunta ja itsehoito, puhe sekä sosiaalinen tuki. Asiantuntijoina kurssilla on mm. neurologi, psykologi ja fysioterapeutti. Lisäksi sama kurssiohjaaja on mukana kaikissa tapaamisissa.

Kurssi toteutetaan pelkästään verkon kautta ja sisältää kahdeksan videoryhmätapaamista kerran viikossa eri aiheista asiantuntijoiden ja vertaisten kanssa. Kurssialustana toimivat Parkinson-liiton kotisivujen yhteydessä olevat verkkosivut, joissa on mm. aiheisiin liittyviä välitehtäviä, materiaaleja sekä keskustelupalsta. Välitehtävien tekeminen ei ole mukanaolon edellytys, mutta niiden tarkoitus on antaa eväitä tulevan aiheen käsittelyyn sekä ryhmäkeskusteluihin.

Varmistathan, että käytettävissäsi on Chrome-selaimella varustettu tietokone, jossa on kamera ja hyvin toimiva nettiyhteys sekä mielellään kuulokemikrofoni. Jokaisen osallistujan kanssa harjoitellaan kurssilla käytettävää tekniikkaa ja varmistetaan laitteiden toimivuus ennen ensimmäisen videotapaamisen alkamista.

Hakemus ja lisätietoja

Kursseille haetaan Parkinson-liiton hakulomakkeella. Liiton kotisivuilta www.parkinson.fi/kurssihakemus löytyy tulostettava hakulomake, jonka voi täyttää myös sähköisesti. Hakulomakkeita saa myös kuntoutus-ja aluetoimistoista. Hakemukseen liitetään kopio mielellään alle 6 kk vanhasta sairauskertomuksesta tai lääkärinlausunnosta (verkkokursseille haettaessa ei ole välttämätön). Hakulomakkeet toimitetaan Suomen Parkinson-liittoon viimeistään ennen kurssin viimeistä hakupäivää. Paperinen hakemus lähetetään osoitteella: Suomen Parkinson-liitto ry/kuntoutus PL 905, 20101 Turku

Annan mielelläni lisätietoja, ota yhteyttä!

Laura Jussila, Verkkosova-projektityöntekijä, fysioterapeutti

laura.jussila@parkinson.fi, p. 050 463 8278

Jaa artikkeli