Vertaistuki

Vertainen kuuntelee, tarvittaessa pukee sanoiksi sen, mitä et itse osaa sanoittaa. Ajatus selkiytyy

Essentiaalinen vapina

Essentiaalinen vapina vaikuttaa elämään monin tavoin. Vertaiselta saa tukea jaksamiseen, mutta joskus toiselta saa myös kullanarvoisia vinkkejä sairauden kanssa elämiseen. Tule mukaan vertaisryhmiin ja tapaamisiin. Yksin ei tarvitse jäädä.

Vertaistukea yhdistyksestä

Essentiaalista vapinaa sairastavat perustivat oman yhdistyksen maaliskuussa 2021. Yhdistyksellä ei ole vielä omia verkkosivuja, mutta voit olla yhteydessä yhdistyksen toimijoihin ja liittyä yhdistykseen jäseneksi.

Facebook

Facebook-ryhmät sopivat keskustelemiseen ja yhteydenpitoon ajasta ja paikasta riippumatta. Essentiaalista vapinaa sairastaville on oma Facebook-ryhmä, jossa tavoitat myös Parkinsonliiton työntekijän. Ryhmä on suljettu, ja se löytyy nimellä Essentiaalinen vapina.

Vertaistukea erityislomilla ja kursseilla

Parkinsonliiton ja Kelan ursseilla tapaat muita liikehäiriösairaita ja heidän läheisiään. Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n järjestämillä erityislomilla on myös hyvä tilaisuus tavata vertaisia. Kursseilla ja lomilla on mahdollisuus vaihtaa yhteystietoja ja pitää yhteyttä niiden jälkeen. Voit selailla niitä palvelut-osiossa.

Työntekijöiden ja Essi-hankkeen ohjaamat vertaistapaamiset ja tapahtumat

Verkkokahviloissa on mahdollisuus vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia sairauden kanssa elämisestä vertaisten kesken. Verkkokahvilat järjestetään Teams-alustalla.

Vuonna 2020 Parkinsonliitossa aloitettiin essentiaalista vapinaa sairastaville suunnattu Essi-hanke, jonka tiimoilta järjestetään vertaistapaamisia verkossa ja kasvokkain ympäri Suomen.

Tulevista tapaamisista ilmoitetaan ajankohtaista-osiossa.

Voit myös kysellä niistä Essi-hankkeen suunnittelijalta Marjo Lehtiseltä.

Marjo Lehtinen

Marjo Lehtinen

Suunnittelija

Essi-hanke

marjo.lehtinen@parkinson.fi

 p. 044 757 8967

Aleksanterinkatu 21, Tampere