Kuntouttavat sopeutumisvalmennuskurssit lisäävät sairastuneiden ja läheisten ymmärrystä sairaudesta ja avaavat uusia näkökulmia arjessa selviytymiseen. Asiantuntijatiedon ja -ohjauksen lisäksi kuntoutujat saavat samassa sairauden vaiheessa olevilta voimaannuttavaa vertaistukea ja tietoa.

Sopeutumisvalmennusta-video

Kurssiesite 2021 (pdf) Parkinsonliitto pidättää oikeuden muutoksiin.

 

Parkinsonliitto järjestää valtakunnallisia sopeutumisvalmennuskursseja Parkinsonin tautia, dystoniaa, Huntingtonin tautia ja harvinaisia liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän omaisilleen. Kurssien tavoitteena on edistää osallistujien hyvinvointia antamalla tietoja ja taitoja elämänlaadun parantamiseen, itsehoidon ja toimintakyvyn edistämiseen. Kurssit järjestetään pääosin avomuotoisina eri puolilla Suomea.

STEAn rahoittamille kursseille ja jaksoille haetaan Parkinsonliiton hakulomakkeella, johon liitetään alle 6 kk vanha sairauskertomus, jossa on suositus kurssille matkakorvausten hakemista varten (poikkeuksena verkkokurssit, joihin riittää pelkkä huolellisesti täytetty hakemus).

Hakemus ja ajantasainen sairauskertomuskopio tai lääkärinlausunto tulee olla toimitettuna viimeiseen hakupäivään mennessä.

Hakulomakkeita saa liiton toimipisteistä ja sen voi tulostaa tästä tai täyttää sähköisesti tästä. Yöpymisen sisältävillä kursseilla perimme osallistujilta 20 €/vrk. Muut kurssit ovat maksuttomia. Huom! Kursseille hakeakseen ei tarvitse olla jäsen.

Liiton toteuttamat sopeutumisvalmennuskurssit ovat avo-, laitos- ja verkkomuotoisia. Kursseille osallistuvien tulee selviytyä omatoimisesti tai vähäisen avun turvin.

Jaa artikkeli