Kuntouttavat sopeutumisvalmennuskurssit lisäävät sairastuneiden ja läheisten ymmärrystä sairaudesta ja avaavat uusia näkökulmia arjessa selviytymiseen. Asiantuntijatiedon ja -ohjauksen lisäksi kuntoutujat saavat samassa sairauden vaiheessa olevilta voimaannuttavaa vertaistukea ja tietoa.

Sopeutumisvalmennusta-video

2019 kurssiesite (pdf)

 

Parkinson-liitto järjestää valtakunnallisia sopeutumisvalmennuskursseja Parkinsonin tautia, dystoniaa, Huntingtonin tautia ja harvinaisia liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän omaisilleen. Kurssien tavoitteena on edistää osallistujien hyvinvointia antamalla tietoja ja taitoja elämänlaadun parantamiseen, itsehoidon ja toimintakyvyn edistämiseen.

Vuoden 2019 alusta Suvituulen majoitustiloista tulee palveluasuntoja, jonka vuoksi emme pysty tarjoamaan majoitusta Suvituulesta Turun kurssien aikana. Liiton toimisto säilyy kuitenkin edelleen Suvituulessa. Kurssit järjestetään pääosin avomuotoisina eri puolilla Suomea.

Kurssit järjestetään yhteistyössä STEAn, kuntien ja kuntayhtymien kanssa. Kursseille ja jaksoille haetaan Parkinson-liiton hakulomakkeella, johon liitetään alle 6 kk vanha sairauskertomus, jossa on suositus kurssille matkakorvausten hakemista varten. Hakulomakkeita saa liiton toimipisteistä ja sen voi tulostaa tästä tai täyttää sähköisesti tästä. Yöpymisen sisältävillä kursseilla perimme osallistujilta 20 €/vrk. Muut kurssit ovat maksuttomia. Huom! Kursseille hakeakseen ei tarvitse olla jäsen.

Liiton toteuttamat sopeutumisvalmennuskurssit ovat avo-, laitos- ja verkkomuotoisia. Kursseille osallistuvien tulee selviytyä omatoimisesti tai vähäisen avun turvin.

Jaa artikkeli