Kuntouttavat sopeutumisvalmennuskurssit lisäävät sairastuneiden ja läheisten ymmärrystä sairaudesta ja avaavat uusia näkökulmia arjessa selviytymiseen. Asiantuntijatiedon ja -ohjauksen lisäksi kuntoutujat saavat samassa sairauden vaiheessa olevilta voimaannuttavaa vertaistukea ja tietoa.

 

Parkinson-liitto järjestää valtakunnallisia sopeutumisvalmennuskursseja Parkinsonin tautia, dystoniaa, Huntingtonin tautia ja harvinaisia liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän omaisilleen. Pääosin kurssit järjestetään Erityisosaamiskeskus Suvituulessa Turussa.
Kurssien tavoitteena on edistää osallistujien hyvinvointia antamalla tietoja ja taitoja elämänlaadun parantamiseen, itsehoidon ja toimintakyvyn edistämiseen.

Kurssit järjestetään yhteistyössä STEAn, kuntien ja kuntayhtymien kanssa. Kursseille ja jaksoille haetaan Parkinson-liiton hakulomakkeella, johon liitetään alle 6 kk vanha lääkärinlausunto, jossa on suositus kurssille. Hakulomakkeita saa liiton toimipisteistä ja sen voi tulostaa tästä tai täyttää sähköisesti tästä. Kurssien omavastuu on 12 €/vrk/osallistuja.

Liiton toteuttamat sopeutumisvalmennuskurssit ovat avo- ja laitosmuotoisia. Kuntoutusohjelmaa on noin 5 tuntia päivässä, ohjattua toimintaa on myös iltaisin. Kursseille osallistujien tulee selviytyä omatoimisesti tai vähäisen avun turvin.

Jaa artikkeli