Kuntouttavat sopeutumisvalmennuskurssit lisäävät sairastuneiden ja läheisten ymmärrystä sairaudesta ja avaavat uusia näkökulmia arjessa selviytymiseen. Asiantuntijatiedon ja -ohjauksen lisäksi kuntoutujat saavat samassa sairauden vaiheessa olevilta voimaannuttavaa vertaistukea ja tietoa.

Sopeutumisvalmennusta-video

2019 alustava kurssilista (pdf)

 

Parkinson-liitto järjestää valtakunnallisia sopeutumisvalmennuskursseja Parkinsonin tautia, dystoniaa, Huntingtonin tautia ja harvinaisia liikehäiriösairauksia sairastaville ja heidän omaisilleen. Pääosin kurssit järjestetään Erityisosaamiskeskus Suvituulessa Turussa.
Kurssien tavoitteena on edistää osallistujien hyvinvointia antamalla tietoja ja taitoja elämänlaadun parantamiseen, itsehoidon ja toimintakyvyn edistämiseen.

Kurssit järjestetään yhteistyössä STEAn, kuntien ja kuntayhtymien kanssa. Kursseille ja jaksoille haetaan Parkinson-liiton hakulomakkeella, johon liitetään alle 6 kk vanha sairauskertomus, lääkärinlausunto tmv., jossa on suositus kurssille matkakorvausten hakemista varten. Hakulomakkeita saa liiton toimipisteistä ja sen voi tulostaa tästä tai täyttää sähköisesti tästä. Suvituulen kurssien omavastuu on 12 €/vrk/osallistuja, avo- ja verkkokurssit ovat ilmaisia. Huom! Kursseille hakeakseen ei tarvitse olla jäsen.

Liiton toteuttamat sopeutumisvalmennuskurssit ovat avo-, laitos- ja verkkomuotoisia. Kursseille osallistuvien tulee selviytyä omatoimisesti tai vähäisen avun turvin.

Jaa artikkeli